Новак Джокович за пореден път засипа с похвали Рафаел Надал и разкри, че мачовете срещу испанеца са най-тежките в кариерата му. Съперничеството им е т 2006 година, като 18-годишният тогава сърбин губи два сета на „Ролан Гарос“ и се отказва заради контузия. За последно те спориха в пет сета на „Уимбълдън“ тази година и Ноле елиминира Матадора, достигайки финала, спечелен по-късно срещу Кевин Андерсън.

„Ние не сме тийнейджъри и трябва да сме доволни, че продължаваме да се състезаваме на това високо ниво. Рафа е №1 в ранглистата и то напълно заслужено. Той е най-тежкото предизвикателство, което човек може да срещне в спорта. Особено, ако се изправиш срещу него на клей“, сподели Джокович.

„Епичните мачове на Уимбълдън, които сме играли са може би едни от най-вълнуващите срещи между нас. Имаме богата история помежду си. В мачовете срещу него не знам кой ще победи до последния удар. Разбира се, че е имало случаи, в които вярвам, че ще победя или обратното, но мачовете винаги са вълнуващи до последния миг. Смятам, че мога да се подобра още повече, като най-вече сервиса ми. Ако трябва да избера някой удар, върху, който трябва да работя, то това е сервисът. Началният ми удар беше добър на Уимбълдън. Това е най-бързата настилка в нашия спорт. В мача срещу Рафа бях екстремно ефективен, а после и на финала с Кевин Андерсън“, добави носителят на 13 титли от Големия шлем след отпадането си от Стефан Циципас на Мастърс турнира в Торонто. Следващият турнир, в който Ноле ще участва, е Мастърса в Синсинати.