Една от големите звезди в света на тенис Новак Джокович сподели, че турнирите за Купа "Дейвис" и "АТП Къп" не могат да съществуват едновременно. Сърбинът предложи революционно решение те да бъдат обединени в турнир за осем най-добри отбора през септември всяка година.

"Сигурен съм, че организаторите на Купа "Дейвис" правят всичко по силите си, за направят този турнир успешен. Има много голяма отговорност и натиск върху тях, защото това е най-традиционното и историческо отборно състезание в нашия спорт. Всичко трябва да бъде перфектно. Определянето на датите за надпреварата винаги е пораждало въпроси, в случая и за Купа "Дейвис", и за "АТП Къп". По мое мнение най-доброто решение е обединението на двата турнира в един. Погледнато в дългосрочен план, аз мисля, че двете състезания ще могат да съществуват поотделно и то разделени само от шест седмици. Мисля, че се получава прекалено натрупване", коментира Джокович.

"Липсва ми да играя у дома в Сърбия за Купа "Дейвис", но от друга страна подкрепям идеята за промени на стария формат. Може би идеалният вариант е някъде по средата. Създаване на елитен финален турнир с осем отбора и може би седмица или две по-рано квалификации, в които тимовете отново да могат да играят като домакини за класиране в топ 8", добави носителят на 16 титли от „Големия шлем“.