Новак Джокович спечели за осми рекорден път титлата от Australian Open, след като спечели в пет сета срещу Доминик Тийм на финала. В края на втората част обаче сърбинът влезе в пререкание със съдията, за което се извини в пресконференцията си след края на срещата.

В деветия гейм на втория сет и при резултат 15-40 Новак получи второ предупреждение за просрочване на времето за вкарване на топката в игра. Това значеше, че сърбинът загуби първи сервис, а след това се пропука на брейкбола.

Джокович отиде при съдията и... ВИДЕО

Миналогодишният шампион се запъти към пейката си преди следващия гейм, а междувременно се отби до съдията на стола и го потупа по обувката. После седна и не скри мнението си за рефера:

„Браво, вече си известен“.

Появиха се спекулации, че Новият световен №1 може да получи глоба за докосването си до официалното лице:

„За докосването на крака му? Не знаех, че това е напълно забранено,“ коментира Ноле темата в пресконференцията си след мача.

Носителят на 17 титли от Големия шлем все пак се извини за действията си:

„В професионалния спорт понякога се случват неща, от които не си горд. Понякога не си щастлив с нещо и преминаваш през различни емоции, през спадове и възходи. Разбира се, че не съм щастлив, че докоснах съдията, съжалявам, ако съм обидил него или някой друг,“ заяви Джокович, след което обясни държанието си на корта: „В разгара на битката обаче някои негови решения ме разсеяха и ме ядосаха. Опитах се да се концентрирам отново и всичко приключи добре за мен. Дано хората в стадиона и тези пред телевизорите се насладиха на мача.“