ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Бившият №1 в световната ранглиста Новак Джокович победи трудно Стефанос Циципас с 6:2, 3:6, 7:6(4) в полуфинала на турнира "Мастърс" в Париж с награден фонд от 5 415 410 евро. Мачът в зала "Берси" беше изключително драматичен, като мина през много обрати и продължи 2 часа и 18 минути. 

Така Джокович ще защитава титлата си от Париж, която спечели в последните две издания - през 2019 и 2021 г. Ноле е шесткратен носител на този трофей. 

На финала утре 35-годишният сърбин ще срещне таланта Холгер Руне, който по-рано днес елиминира Феликс Оже-Алиасим (6:4, 6:2).

До момента Ноле и Руне са играли само веднъж. Джокович победи датчанина на US Open миналата година.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Носителят на 21 титли от Големия шлем беше повече от убедителен в първия сет срещу Циципас. След 3:2 той направи два пробива, спечели всички геймове до края на сета и го затвори с лекота.

Циципас обаче даде изключителен отпор във втория сет. Гъркът успя да направи пробив за 3:2, затвърди го веднага след това и успя да изравни сетовете с 6:3.

Най-голямата драма бе запазена за решителната част. В третия сет и двамата печелеха подаванията си, като се стигна до тайбрек. В него Циципас бе в по-добра позиция в началото, като направи мини пробиви. Той поведе с 4:3 с много силна игра и имаше два свои серзива. Джокович обаче спечели и двата му сервиса, а след това взе и своето подаване. Така се стигна до 6:4, като сърбинът направи чудесен сервис, с който извади съперника си от корта, а след това с воле завърши мача - 7:4 в тайбрека.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК