Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на турнира в Монреал, докато Роджър Федерер бе отстранен от Жо-Вилфред Цонга.
 
Джокович спечели 50-ата си победа за сезона след успех със 7:5, 6:2 над хърватина Марин Чилич. Събринът се доближи до деветата си титла за 2011 г.
 
Федерер загуби с 6:7, 6:4, 1:6 от Жо-Вилфред Цонга. Това бе втората победа на французина над швейцареца през тази година, след като стори същото на четвъртфинала на “Уимбълдън”.
 
Следващото участие на Роджър Федерер е на турнира от сериите “Мастърс” в Синсинати на 29 август. Единствената титла на 30-годишния тенисист през тази година е от Доха през януари.
 
Поставеният под № 5 Гаел Монфис от Франция също се класира за четвъртфиналите, след като спаси три мачпоинта за успеха си с 3:6, 7:6, 7:6 над сърбина Виктор Троицки.
 
Испанецът Николас Алмагро попречи на трети французин да продължи напред в турнира, след като навакса изоставане от 2:5 в първия сет и се наложи със 7:6, 6:3 над Ришар Гаске.
 
Чехът Томаш Бердих, седми в схемата, отстрани Иво Карлович от Хърватия след 6:3, 7:6 и ще играе в следващата си среща с Янко Типсаревич. Сърбинът се наложи с 6:1, 6:4 над Иван Додиг. Станислас Вавринка победи Кевин Андерсън от ЮАР с 6:4, 4:6, 6:4./БЛИЦ