Новак Джокович записа трудна победа със 7:6 (4), 6:7 (1), 6:3 над Холгер Руне (Дания) в мач от груповата фаза на финалния турнир на АТР в Торино. Двубоят продължи повече от три часа, а успехът означава, че сърбинът за осми път в кариерата си ще завърши година като №1 в света.

Руне успя да пръв да направи пробив в мача, но последва моментален отговор от Джокович, който изравни за 3:3 в първия сет. До края на първата на първата част не се стигна до нов брейк в подаването на двамата тенисисти. В тайбрека Руне поведе с 2:1, но Джокера направи серия от четири поредни точки, което му донесе три сетбола. Той пропусна първия от тях, но приключи сета при втория си шанс.

Датчанинът направи ранен пробив във втората част и поведе с 2:0. Последва нов бърз отговор на Ноле, който изравни резултата. При 5:4 Руне имаше сетбол при сервис на Джокович. Сърбинът се защити добре и спечели подаването си. Последва нов нов тайбрек, в който доминация имаше Холгер Руне. Световният №10 стигна до шест последователни сетбола. Сърбинът спаси първия, но след това изпрати ретур в аут и съперникът му изравни резултата в мача.

В заключителния сет Джокера направи ранен пробив, но този път Руне успя да изравни резултата за 2:2. Впоследствие обаче Джокович доминираше на корта, с което стигна до победата.

В следващия си мач Новак Джокович ще играе срещу Яник Синер, който в първия си двубой в Торино надви Стефанос Циципас с 6:4, 6:4. Италианецът и сърбинът ще мерят сили във вторник, когато Циципас играе с Руне.