Световният №1 Новак Джокович стартира с победа участието си във финалния турнир на АТП за 2021 година в италианския град Торино. Сърбинът срази Каспер Рууд със 7:6(4), 6:2 в първия им мач от Зелената група на надпреварата, която се играе на твърд корт и на закрито.

Регламентът предвижда групова фаза (2 карета), полуфинали и двубой за титлата. Зала "Пала Алпитур" приеме срещите от състезанието.

В другия мач от първия кръг на тази група сили ще премерят шампионът от 2019 година Стефанос Циципас и Андрей Рубльов от 22:00 часа българско време тази вечер.

В Червената група са действащият шампион от финалния турнир на АТП Даниил Медведев, победителят от 2018 година Александър Зверев, Матео Беретини и Хуберт Хуркач.

Новак Джокович е устремен да завърши годината на финалите на AТП с триумф и да изравни и Роджър Федерер, който има шест титли от надпреварата на осемте най-добри. Иначе Ноле ще завърши като първи в световната ранглиста за рекордна седма година в кариерата си, оставайки на косъм от постигането на календарен Голям шлем, след като загуби от руснака Даниил Медведев в спора за трофея наUS Open през септември. Титлата му на "Уимбълдън" го изравни с Федерер и Рафаел Надал на кота 20 от Големия шлем, а сега може да настигне Маестрото от Швейцария по титли в заключителния Мастърс на осемте най-добри за сезона, ако стигне до успех в Торино. Турнирът дебютира в италианския град след десетилетие на провеждане в Лондон.