Световният №1 Новак Джокович направи любопитно разкритие за живота си и заяви, че вече не се концентрира единствено върху тениса. Ноле коментира и предстоящия финален турнир на ATP в Лондон. Сърбинът ще атакува шестия си трофей в надпреварата. Той е в група „Токио 1970“ с Даниил Медведев, Александър Зверев и Диего Шварцман.

„За мен вече е невъзможно да се концентрирам единствено върху тениса. Вече не съм на този етап в живота си. Около мен се случват неща, които не мога да игнорирам и да мисля за спечелването на някакъв трофей или подобряването на рекорд без да мисля и за семейството, децата ми и други неща“, каза Джокович пред Tennisworld USA.

„Напълно ме устройва да балансирам между тези неща. Играя тенис от 4-годишна възраст, т.е. всеки ден от живота ми през последните почти 30 години. Мисля, че до голяма степен съм достигнал съвършенство в играта си. За мен е лесно да подобрявам тениса си, но все още се уча как да бъда съпруг и баща. Все още съм „млад играч“ в това отношение“, добави сърбинът.

„Когато тегля чертата и видя, че ще завърша годината като №1, спечелих четири турнира и бях непобеден доста дълго време, няма как да не съм доволен. Но това не означава, че не искам още. Да си имал успехи в миналото може да е както мотивация, така и бреме, тъй като повишаваш изиксванията към самия себе си“, завърши Ноле за финалите в Лондон.