Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович надви трудно канадеца Феликс Оже-Алиасим със 7:5, 7:6(1) и с победа №999 в кариерата си се класира за 1/2-финалите на Мастърс турнира в Рим.

В първия сет Ноле проби на два пъти съперника и след 53 минути игра успя да го спечели. И двамата взимаха подаваният си до осмия гейм, в който първо Джокович направи пробив. Канадецът обаче го върна в следващия гейм и след това изравни за 5:5. Сърбинът обаче записа два поредни гейма на нула и спечели сета.

Втората част също започна равностойно, но в шестия гейм Ноле направи пробив и го затвърди за 5:2 след изключително оспорван гейм, в който Оже-Алиасим пропиля два шанса да вземе подаването на сърбина. Последва нов оспорван гейм, в който Джокович пропиля първия си мачбол и деветият в света намали изоставането си.  След това канадецът стигна до пробив и го затвърди с гейм на нула за 5:5. Двамата взеха следващите си подавания и се стигна до тайбрек, в който Джокович спечели категорично със 7-1 точки и се класира напред.

В спор за място на финала сърбинът ще срещне норвежеца Каспер Рууд, елиминирал последователно Рафаел Надал и Денис Шаповалов.