Водачът в световната ранглиста Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите Мастърс за мъже с награден фонд 2,4 милиона щатски долара. Денят обаче беше тъжен за Ноле, след като дядо му почина. След успеха си над Александър Долгополов (Украйна) с 2:6, 6:1,6:4 Джокович напусна корта със сълзи в очите, без да общува с публиката.

Говорителят на корта по-късно потвърди новината, която се знаеше от сутринта - смъртта на дядо Владимир, който е "герой" за Новак Джокович и на когото той посвети победата си в Маями. Видимо опечален от тази новина, Джокович започна лошо мача, направи нетипични грешки и загуби първия сет. След това заваля дъжд и двамата тенисисти се прибраха в съблекалните. След подновяването на мача Новак Джокович показа друго лице и доминираше на корта.

На четвъртфиналите Новак Джокович ще играе с победителя от срещата Робин Хасе (Холандия) - Томас Белучи (Бразилия). В осминафинална среща Анди Мъри (Великобритания), поставен под номер 3, победи Жюлиен Бенето (Франция) с 6:5 и отказване на френския тенисист. При резултат 5:5 и 30:0 и сервис на шотландеца Мъри, френският тенисист огъна глезена си и падна на корта, след което не продължи мача. По-късно се оказа, че в резултат на падането Жюлиен Бенето има фрактура на лакътя, а освен това и разтегнати връзки на десния глезен и ще отсъства от корта най-малко три седмици.