ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Новак Джокович спечели първия си мач на сингъл за 2023 г., след като в рамките само на 76 минути се наложи над французина Констант Лестиен с 6:3, 6:2 и се класира за втория кръг на турнира в Аделаида.

Ключов за успеха на 35-годишния сърбин се оказа фактът, че той успя да спечели 44% (17 от 39) от точките при първи сервис на 65-ия в световната ранглиста Лестиен.

Джокера играе в Аделаида за първи път от 2007 г., когато на 19-годишна възраст печели трофея. Следващият му съперник ще бъде друг представител на Франция – Кентен Алис.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Джокович участва на турнир в Австралия за първи път от 2021 г., след като преди година не беше допуснат след скандал с документите му за преболедуван коронавирус и дори беше екстрадиран от страната със забрана за посещаване на Зеления континент за период от три години. Ветото обаче беше свалено през месец ноември.

„Като за първи мач не мога да се оплача. Играх добре. Според мен, първите шест гейма бяха много оспорвани. За първи път играя с Лестиен, но съм забелязал, че рядко прави много грешки, а сервисът му е труден за посрещане. След като направих пробива за 3:2 в първия сет, играта започна да ми се получава“, коментира Ноле след мача.

Даниил Медведев също продължава напред, след като италианският му съперник Лоренцо Сонего се отказа заради контузия на дясното рамо. Сонего оказа сериозна съпротива на руснака преди травмата. В момента на оттеглянето на Сонего, Медведев водеше със 7:6 (6), 2:1. В следващия си мач руският тенисист ще играе срещу Миомир Кецманович (Сърбия), а евентуален негов съперник на полуфиналите може да бъде Джокович.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК