Новак Джокович сподели след триумфа си с втора титла на "Ролан Гарос", че това е едно от най-ценните постижения в кариерата му. Ноле обърна Стефанос Циципас с 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 след 4 часа и 12 минути игра стана първият тенисист с поне два трофея във всеки турнир от Големия шлем. Сърбинът има общо 19 титли от надпреварите на Големия шлем и изостава с една от големите си съперници Рафаел Надал и Роджър Федерер.

"Беше невероятно физическо и психическо изпитание. Изиграх на високо ниво два поредни мача за 48 мача срещу толкова силни тенисисти. Това е едно от най-ценните постижения в кариерата ми. Когато изоставах, ключово беше да остана уверен в качествата си, в силите си. Получи се. Това е сбъдване на една мечта, особено след такава битка. Спечелването на тази купа е едно от най-трудните неща в тениса. Невероятно съм щастлив", коментира след финала Джокович.

"Разбирам през какво минава Стефанос в момента, защото аз съм бил в подобна позиция. Това са мачовете, които те изграждат най-много. Сигурен съм, че ще се завърне и ще бъде още по-силен. Убеден съм, че ще спечели не една, а много титли от "Големия шлем", добави световният №1.