Попълнете търсена ключова дума или фраза

Джокович се измъчи в доиграване, пренаписа историята на "Уимбълдън"

https://blitz.bg/sport/tenis/dzhokovich-se-izmchi-v-doigravane-prenapisa-istoriyata-na-uimbldn_521659.html Blitz.bg/Sport

Сърбинът сломи трудно Хуркач, подобри рекорд на легендата Пийт Сампрас за място на 1/4-финалите

снимка: Getty Images/Gulliver
1 от 1

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Новак Джокович срази Хуберт Хуркач със 7:6 (8:6), 7:6 (8:6), 5:7, 6:4 след доиграването на прекъснатата снощи среща между тях и се класира за 1/4-финалите на "Уимбълдън", където го очаква руснакът Андрей Рубльов. Срещу него Ноле има преднина от 3:1 победи в тяхното съперничество.

Сърбинът постави нов рекорд, след като записа своята 32-ра поредна победа в турнира и така подобри досегашното върхово постижение на легендарния американец Пийт Сампрас.

Джокович изтръпнал заради Гришо на "Уимбълдън"

Срещу Хуркач сърбинът взе първите два сета след тайбрек, като и в двете части нито един от двамата тенисисти не направи пробив в геймовете, а и двата тайбрека завършиха при резултат 8:6.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Вторият сет се разви по абсолютно същия начин като първия. Двамата тенисисти печелиха сервисите си, като само четвъртия и осмия гейм Джокович стигна до брейкпойнти, които загуби. Така мачът влезе в тайбрек, който Джокович отново спечели на 6.

Двамата играха общо 1:49 минути преди мачът да бъде прекъснат снощи. След подновяването му днес в третия сет двамата тенисисти продължиха да печелят на свой сервис, като нито веднъж някой от тях нямаше шанс за пробив. Така се развиваха нещата до 12-ия гейм, в който полякът първи стигна до две възможности за пробив и при втората взе подаването на сърбина, за да спечели сета със 7:5.

В четвъртия сет играта продължи да бъде равностойна и всеки взимаше подаванията си до седмия гейм, който се оказа ключов. Ноле проби подаването на Хуркач и поведе с 4:3, а след това затвърди пробива с гейм на нула за 5:3. Полякът върна един гейм на свой сервис, но след това Джокович приключи нещата с гейм на нула за 6:4, класирайки се за 1/4-финалите на надпреварата.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ДАМИТЕ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

Още по темата

Коментирай

0 Коментара