Новак Джокович продължава успешно защитата си от Australian Open, след като демонстрира впечатляваща игра срещу Йошихито Нишиока. Сърбинът, който опитва да спечели рекордна осма титла от първия за годината турнир от Големия шлем се нуждаеше само от 85 минути за успеха над японеца с 6:3, 6:2, 6:2 на „Род Лейвър Арина“. Така Ноле за 50-и път в кариерата си се класира за осминафинал на турнир от Шлема, което е втори най-добър резултат в историята след Роджър Федерер, който е с 67.

„Това буквално беше един най-добрите ми мачове по отношение на сервиса. Бях специално вдъхновен от присъствието на треньора ми Горан Иванишевич, който днес присъства на трибуните“, коментира Джокера, който заби 17 аса срещу Нишиока и пласира 40 уинъра.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Следващият съперник на Новак Джокович на Australian Open ще бъде 14-ия в схемата Диего Шварцман от Аржентина, който по-рано днес елиминира сънародника на Ноле Душан Лайович след 6:2, 6:4, 7:6 (7).

Джокович се опитва да стане едва третият тенисист в историята, който е печелил един турнир поне осем път един турнир от Големия шлем. До момента подобно нещо са правили Рафаел Надал на „Ролан Гарос“ (12 пъти) и Роджър Федерер на „Уимбълдън“ (осем пъти).

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ AUSTRALIAN OPEN - ТУК