Новак Джокович почива в първи кръг на Мастърса в Мадрид, а във втори, ако предварителните прогнози се сбъднат, ще срещне Григор Димитров. Българинът играе днес срещу испанеца Хавиер Марти. По повод евентуалния сблъсък между двамата Ноле скъса да хвали Димитров.

“Той има капацитета да играе на много, много високо ниво, защото е талантлив тенисист. Представя се еднакво успешно на всякакви настилки и го показа", коментира Джокович пред официалния сайт на АТР.

“С неговия стил на игра, човек би си помислил, че би се представял най-добре на бързи кортове, но в Монте Карло показа, че играе еднакво добре и на клей, вкарвайки мача си с Надал в три сета. Тук в Мадрид надморската височина е 500-600 метра, което помага на по-агресивните тенисисти и тези, имащи силен сервис. Топката преминава през въздуха с по-голяма скорост, което прави Димитров много опасен на подобна настилка", добави Джокович, а след това говори и за разликата между "Голямата четворка" и останалата част от тенис елита.

"Определено има разлика. Топ 4 са тези, които печелят всички важни турнири и тези от Големия Шлем. Нивото на мъжкия тенис е много високо, конкуренцията става все по-силна и не може да се отписват шансовете на тенисистите, намиращи се извън Топ 4. Играчи като Ферер, Бердих и Цонга са показвали в миналото, че са способни да печелят срещу Голямата четворка. Именно поради тази причина мъжкият тенис е много интересен. Предполагам опитът, че играем на Топ ниво и печелим големите титли, ни помага да добием необходимата увереност, а също така и емоционалната стабилност в някои ключови моменти по време на мач", казва още Ноле пред, цитиран от tenniskafe.com./БЛИЦ