Новак Джокович бе доволен след класирането си за финала на „Ролан Гарос“, а след успеха над контузилия се Карлос Алкарас с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 заяви, че се опитал да успокои настоящия №1 в света. Ноле пожела на испанеца бързо възстановяване.

„Искрено съжалявам за случилото се с Алкарас. Да играеш мач с такъв залог и да получиш подобни проблеми е последното, което искаш. Мъчно ми е за него, надявам се да се възстанови и да го видим скоро“, сподели Джокович след срещата.

„На мрежата му казах, че пред него има много време да сбъдне мечтите си. Той е невероятен състезател, заслужава всичките овации и цялата подкрепа. Тежко е, защото не знаеше какво да прави – да се откаже или да продължи. Нека да оценим това, че реши да остане на корта и са се бори до последно. И двамата бяхме на границата на възможностите си. Аз също не се чувствах добре физически. Първите два сета бяха на изключително ниво, след това мачът беше друг. Не трябваше да мисля толкова за това, което става от другата страна на мрежата, а да съм концентриран“, добави най-добрият сръбски тенисист.