ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Новак Джокович започна успешно защитата на титлата си от Australian Open. В мач от първия кръг 36-годишният сърбин срещна неочаквана съпротива от 18-годишния Дино Прижмич (Хърватия), който мина през квалификациите, за да попадне в основната схема. Ноле се наложи трудно с 6:2, 6:7 (5), 6:3, 6:4. Срещата продължи точно четири часа. След края на двубоя в знак на признание световният №1 посочи младия си съперник, за да насочи към него овациите на публиката.

Така Джокера стартира успешно атаката на 11-ата си титла от Откритото първенство на Австралия и общо 25-а от Големия шлем. Джокович започна мача с пробив още в първия гейм и след това поведе с 3:2, когато Прижмич поиска медицински таймаут заради проблем с лявото бедро.

Малко след нова двубоят беше прекъснат, докато младокът сервираше, тъй като прозвуча позвъняването на телефона на един от зрителите. Подобно нещо е забранено на тенис мачовете и вбеси Джокера, който показа гнева си. При подновяването на играта се получи нов брейк в подаването на хърватина за 5:2, което отвори пътя да Ноле за успеха в първия сет.

Във втория сет сърбинът проби за 3:1, но веднага младият му съперник върна брейка. Последва размяна на спечелени собствени сервис-геймове. Това продължи до 6:6, което наложи изиграването на тайбрек, в който Прижмич успяха да стигне до четири сетбола. В крайна сметка взе частта след 7:5 в тайбрека.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Третият сет беше истинска битка на грешки от страна на двамата. Той започна добре за Джокович, който направи пробив за 2:0, но след това допусна брейк в собственото си подаване. Последва нов в пробив в полза на хърватина, който поведе с 3:2. Изглежда съпротивителните сили на Дино Прижмич приключиха в този момент. Той допусна два пробива при собствения си сервис и загуби третата част с 3:6.

Четвъртият сет започна с доминация на Джокера. Той спечели първите четири гейма, осъществявайки два брейка в подаването на младия си съперник. Едва след това Прижмич сложи край на серията на Джокович от спечелени осем поредни гейма и намали изоставането си на 1:4. Хърватинът успя да върне единия пробив в подаването, който след това затвърди при собствен сервис за 3:4.

Ноле взе собствения си сервис-гейм и се доближи до спечелването на мача. Сърбинът изтърва четири мачбола за пробив в деветия гейм и позволи на Дино Прижмич да намали на 4:5. При собствен сервис Джокера пропусна нови два мачбола, но при седмия си шанс за спечелване на срещата най-сетни стигна до победата.

Във втория кръг Новак Джокович ще се изправи срещу победителя от австралийския двубой между Алексей Попирин и участващия с уайлд кард Марк Полманс. Техният мач ще се играе в понеделник (15 януари) от 3:30 часа през нощта българско време.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!