Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович победи представителя на Люксембург Жил Мюлер с 6:3 6:4 във втори кръг на силния турнир във френската столица Париж и стигна до мач срещу Григор Димитров, който вчера елиминира кипъреца Маркос Багдатис. Сърбинът се нуждаеше по-малко от час и половина за победата си срещу Мюлер.

Джокович пръв достигна до пробив за 4:2 в първия сет и след това пропусна два сетбола при сервис на съперника, но в крайна сметка затвори частта при 6:3.

Вторият сет бе по-равностоен, а сърбинът маше проблеми в началото му. В четвъртия гейм той спаси единствената възможност за пробив на Мюлер в мача. След това Джокович проби съперника за 5:4 и затвори частта за 6:4.

Това е четвърта загуба за Мюлер от четири мача срещу сърбина. Миналата седмица той елиминира Григор Димитров на старта на турнира в швейцарския град Базел.

За Джокович това бе 60-и успех на корта този сезон. Той трябва да играе финал в Париж, за да си гарантира оставането на върха в световната ранглиста. Ако отпадне по-рано, а Анди Мъри спечели титлата, шотландецът ще го измести от първата позиция в ранглистата. Това ще се случи и при финал на Мъри и отпадане на Джокович преди полуфиналите.