Световният №1 Новак Джокович надви италианеца Матео Беретини с 6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5 след три часа и половина игра и достигна до полуфиналите на "Ролан Гарос" за трети пореден път. Сърбинът ще се изпревари срещу устремилия се към 14-а титла от този турнир Рафаел Надал в спор за място на финала. Испанецът елиминира Диего Шварцман и ще играе 58-и мач срещу Ноле, който има 29 победи срещу 28 за Матадора до момента.

В първия сет Джокович стигна до пробив за 3:1 и след това нямаше проблеми да спечели частта с 6:3. Световният №9 излезе напред в резултата в началото на втория сет, но Джокович записа гейм на нула и възстанови равенството и след два пробива взе тази част с 6:2.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Третият сет бе най-оспорваният в мача, като в първите осем гейма никой от двамата не успя да достигне до възможност за пробив. Първият брейкпойнт се откри пред Джокович, но той не успя да се възползва от шанса си и Беретини си върна водачеството при 5:4. Италианецът обаче не успя да реализира решаващ пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него никой от двамата не успяваше да поведе с повече от една точка, но в крайна сметка Беретини бе по-хладнокръвен и надделя със 7:6(5).

Двамата спечелиха своите подавания в първите 11 гейма на четвъртата част. При 6:5 пред сърбина се откри възможност за спечелването на мача, след като неговият опонент изпрати наглед лесно воле в аут. Джокович също допусна грешка от бекхенд, но стигна до втори мачбол, който Беретини спаси. След разиграването сърбинът изпусна нервите си и се разкрещя на своя треньор Мариан Вайда. Ноле получи трета възможност да затвори мача и не допусна грешка за 7:5 в този сет, което му донесе и победата.