Новак Джокович спечели Мастърса в Лондон. Ноле победи на финала почти без проблеми Рафаел Надал с 6:3, 6:4. Двамата преминаха групите без загубен мач, доказвайки още веднъж, че през този сезон са с класа над останалите си конкуренти.

Сърбинът прибави към колекцията си трета титла от този турнир. Испанецът все още остава в очакване, защото това е единствената купа, която не е вдигал.

В общата статистика на сблъсъка Надал води с 22-17. В преките мачове през този сезон балансът е равен 3:3. Само на финали Ноле има 10 успеха срещу 9 на Рафа. Те се изравниха на второто място в класацията за най-много мачове за титлата на даден турнир. Толкова има съперничеството Надал - Федерер, а рекордът се държи от Лендъл и Макенроу (30), припомня сайтът tenniskafe.com.
За Рафаел Надал това бе шесто участие на заключителния Мастърс и втори път, в който достига до финал. Първият бе през 2010 г., когато отново не загуби по пътя към мача за титлата, но там бе спрян от Федерер. През този сезон испанецът изигра 17 турнира, на 14 от тях достигна до финал и спечели 10 трофея.

Джокович е в серия от 22 поредни победи от US Open насам, както и от 10 поредни победи на Мастърса в Лондон, а последната му загуба тук бе от Типсаревич преди две години. Ноле се превърна в седмия тенисист с три или повече трофея - Федерер (6), Лендъл и Сампрас (5), Настасе (4), Макенроу и Бекер (3). Победителят добави и чек за 1 923 000 долара от наградния фонд и ще спечели общо 1500 точки за ранглистата. Загубилият си тръгна с 1 013 000 и 1000 т. Общо през сезона сърбинът спечели седем титли, една от които от Големия шлем, още три Мастърса и трофея в Лондон. Освен това той игра и два финала - на "Уимбълдън "и US Open.