Световният №1 Новак Джокович се доближи на пет победи от историческия за мъжкия тенис Голям шлем в рамките на една календарна година, какъвто не е постиган от 52 години. За последно това прави Род Лейвър през 1969 г.

34-годишният сърбин направи важна крачка към постижението, след като се наложи убедително с 6:2, 6:3, 6:2 над нидерландеца Талон Грийкспоор в мач от третия кръг на US Open. Следващият съперник на Ноле ще бъде японецът Кей Нишикори, който победи американеца Макензи Макдоналд със 7:6 (3), 6:3, 6:7 (5), 2:6, 6:3.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Бях сериозно мотивиран да постигна тази победа. Не съм единственият тенисист, който иска да стигне напред в турнира и да спечели трофея. Затова давам най-доброто от себе си във всеки мач. В тази среща психическото напрежение беше по-голямо от физическото. Искам да подчертая, че не се страхувам от дългите мачове. Мисля, че имам повече шансове за победа в срещи от пет сета“, заяви сръбският тенисист.

Както е известно, ако успее да спечели US Open, Джокович не само ще постигне Голям шлем, но и ще има 21 спечелени турнира от Шлема. Така ще изпревари Роджър Федерер и Рафаел Надал и еднолично ще излезе на първо място в историята на тениса. Швейцарецът и испанецът не участват в Ню Йорк заради контузии.