Световният №1 Новак Джокович се класира за втория кръг на "Ролан Гарос" след победа със 7:6 (5), 6:4, 7:5 срещу белгиеца Давид Гофен. Срещата обаче не бе лесна за 26-годишния сърбин. В първия сет финалистът от миналата година и водач в схемата Джокович успя да прекърши съпротивата на съперника си едва след тайбрек. Двамата тенисисти печелеха своите подавания, а в тайбрека Гофен бе напълно равностоен на именития си противник, но при 5:5 допусна двойна грешка и веданага бе наказан за това.

Още в първия гейм на втория сет Гофен загуби подаването си, но при 4:3 за Джокович, белгиецът постигна пробив на нула. В следващия си сервис-гейм Гофен поведе с 40:0, но въпреки това допусна пробив и Джокович не пропусна да затвори сета в своя полза малко след това.

В третия сет Джокович издебна момента да нанесе своя решаващ удар в 11-ия гейм при 5:5 и сервис на белгиеца. Гофен изостана с 0:40 и не успя да се спаси. В следващия гейм Гофен имаше идеална възможност да стигне до 15:40, но направи грешка при изпълнение на смач и Джокович затвори мача в три сета.

Във втория кръг световният №1 ще играе с аржентинеца Гуидо Пея, който надви в петсетов маратон хърватина Иван Додиг с 4:6, 6:4, 6:3, 2:6, 12:10. При победа и във втори кръг Джокович ще срещне победителя от срещата между Григор Димитров и Лука Пуйе.