Новак Джокович бе посрещнат като крал в родината си, след като спечели “Уимбълдън”. Над 100 хиляди сърби се събраха на площада в центъра на Белград снощи, за да поздравят любимеца си, който е новият номер 1 в тениса.

Ноле бе откаран от летището до парламента с открит автобус, който бе ескортиран от над 20 автомобила с крещящи фенове. По време на шампионския парад 24-годишният тенисист бе придружен от екипа и семейството си, които пътуват с него за почти всеки турнир.

“Не мога да повярвам на очите си. Никога не съм очаквал подобно посрещане и много ви благодаря. Не мога да скрия емоциите си. Смятам, че ние сме най-великите, защото никой друг не може да се забавлява като нас. Днес съм безкрайно щастлив и посвещавам тази купа на вас”, каза Джокера и вдигна високо трофея.

В този момент фойерверки осветиха небето над Белград, а Джокович и семейството му се включиха в традиционен сръбски танц

Звезди от различни спортове също се изказаха ласкаво за Ноле, който ще играе за Сърбия в четвъртфиналите за “Купа Дейвис” с Швеция през уикенда. Джокович обеща още една титла от отборната надпревара на феновете.

На финала на “Уимбълдън” той детронира миналогодишния шампион Рафаел Надал с 6:4, 6:1, 1:6, 6:3.

2_1.jpg

3.jpg