Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович коментира скандала с уредените мачове в тениса, който избухна точно преди началото на Аустрелиън Оупън. По-рано днес Ноле преодоля първия кръг на турнира след победа над корееца Чун Хьон.

Сърбинът призна, че в началото на кариерата си е бил търсен за опит да загуби умишлено мача си от първия кръг на турнира в Санкт Петербург преди няколко години. Предложена му е била сума от 200 000 долара.

„Не ме потърсиха директно, а чрез хора, които работеха с мен. Естествено, аз отказах на момента. Нищо не се получи. По това време за такива неща имаше доста слухове, около кортовете обикаляха едни съмнителни хора. Мисля, че АТР се справи с това. През последните 6-7 години не съм чул за опити за уреждане на мачове“, заяви лидерът в световната ранглиста при мъжете.

„Самият опит, че опитаха да ме замесят в такива схеми, много ме разстрои, тъй като не искам да ме свързват с подобни мръсотии. Някои хора може да нарекат това възможност, но за мен става дума за неспортменство. Това е спортно престъпление."