Световният №1 Новак Джокович ще започне защитата на титлата си на "Уимбълдън" срещу 19-годишния британец Джак Дрейпър, отреди тегленият днес жребий.

Водачът в световната ранглиста и петкратен победител на "Уимбълдън" спечели първите два турнира за сезона от Големия шлем в Австралия и във Франция и вече има 19 мейджър трофея, а ако ликува и в Лондон ще има шансове за календарен шлем. 19-годишният Дрейпър ще направи дебют в основната схема на Големия шлем.

Осемкратният шампион и шести в схемата Роджър Федерер (Швейцария), който на 8 август ще навърши 40 години, стартира срещу Адриан Манарино (Франция).

Двукратният победител и местен любимец Анди Мъри ще участва в надпреварата на сингъл за първи път от 2017 година след две операции на бедрото. Той получи "уайлд кард", а в първия кръг ще срещне номер 24 Николоз Басилашвили (Грузия).

В женската схема Симона Халеп (Румъния) няма да защитава титлата си заради травма на прасеца. Седемкратната шампионка Серина Уилямс (САЩ), която е поставена под №6 в схемата и загуби от Халеп на финала на последното издание на "Уимбълдън" през 2019 година, започва похода си към рекордна 24-а титла от Големия шлем срещу Александра Саснович (Беларус).

Водачката в схемата Ашли Барти (Австралия), осминафиналистка през 2019 година, ще играе в първия кръг срещу испанката Карла Суарес Наваро, която наскоро се възстанови след лечение на раково заболяване.