Стефан Едберг обяви причините за раздялата с Роджър Федерер. Специалистът работи с швейцареца в продължение на две години, но от следващия сезон Маестрото ще се подготвя при Иван Любичич.

„Роджър и аз имахме две невероятни години заедно. Когато той се допита до мен в края на 2013-та аз се ангажирах да работя с него само една година. Още от началото стана кристално ясно, че това ще бъде едно специално партньорство. Федерер е най-великият посланик на тенис в историята. За мен беше вълнуващо да се върна обратно в тура и да видя колко много се е развил тенисът”, коментира Едберг.

„Качеството на тениса сега е такова, каквото този спорт никога не беше виждало преди. След невероятната 2014-та аз реших да остана в екипа на Федерер за още една година. Това се случи с ясната представа, че вероятно сезон 2015 ще бъде последният ми към този ангажимент.

Вярвам, че Роджър все още има какво да даде на спорта. Вярвам, че той може да печели големите турнири. Аз и Роджър ще останем близки приятели. Винаги ще се чувствам като част от неговия екип. Надявам се, че ще го гледам на живо на няколко турнира през новия сезон”, допълни шведът.