Вторият в световната ранглиста по тенис Яник Синер почти сигурно ще пропусне турнира "Ролан Гарос", съобщава пресата в Италия.

Според "Гадзета дело Спорт" 22-годишният италианец все още не е възстановен от контузията си в тазобедрената става и няма да получи медицинско разрешение да участва. Въпреки че травмата не е тежка, съветите на медицинския щаб на италианеца са той да пропусне надпреварата в Париж, тъй като рискува усложняването ѝ.

В момента Синер е в Торино, където провежда лечение в специализирана клиника. То трябва да приключи в сряда, след което Синер и щабът му трябва да решат как да процедират. Заради контузията той не играе и на провеждащия се в момента турнир от сериите "Мастърс 1000" в Рим, пише БТА.

Синер спечели Откритото първенство на Австралия през януари и е в отлична позиция да оглави световната ранглиста, дори и да не играе на Откритото първенство на Франция. Това ще стане факт, ако Новак Джокович не достигне до финала в Париж, където има да защитава титла и 2000 точки.

Турнирът "Ролан Гарос" във френската столица започва на 26 май.