ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Беларуската тенисистка Арина Сабаленка разкри, че от началото на руската инвазия в Украйна отношението към нея от собствените й колеги и колежки се е променило рязко в негативна посока. Самата тя е казвала, че не изпитва омраза към украинците и им съчувства заради случващото се.

Беларус обаче бе отправната точка за инвазията и спортистите от страната отнесоха същите санкции, както и руснаците.

"Никак не ми е лесно, защото никога досега не бях срещала такава омраза в съблекалнята. Случвалото ми се е да ме облива негативизъм в Инстаграм след загубен мач, но от колегите ми никога не бях виждала подобно нещо", заяви Сабаленка преди “Маями Оупън”.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Шампионката от Откритото първенство на Австралия загуби финала в Индиън Уелс срещу Елена Рибакина в неделя. По-рано на същия турнир украинката Лесия Цуренко се оттегли от мач срещу Сабаленка заради паник атака, предизвикана от реч на шефа на WТА Стийв Саймън относно начина, по който тенисът трябва да се отнася към руската инвазия.

Сабаленка заяви, че напоследък има "странни разговори" с членове на екипите на някои тенисисти.

"В началото беше много трудно, но нещата постепенно се подобряват", добави тенисистката от Беларус, която ще почива в първия кръг на турнира в Маями. Във втория тя ще срещне победителката от двубоя между американките Слоун Стивънс и Шелби Роджърс.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК