ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Легендарната тенисистка Мартина Навратилова обяви кошмарната новина, че е диагностицирана с рак на гърлото и гърдата. Американката от чешки произход е смятана за една от най-великите спортистки за всички времена, спечелвайки общо 59 титли от Големия шлем на сингъл и на двойки.

„Този двоен удар е сериозен, но все още може да бъде поправен. Надявам се на благоприятен изход. Ще се измъча известно време, но ще се боря с всичко, което имам", каза 66-годишната Навратилова в изявление за WTA.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Родената в Чехия Навратилова, която стана гражданка на САЩ през 1981 г., също беше диагностицирана и победи рака на гърдата през 2010 година.

Нейни представители обявиха, че прогнозите са добри. „Ракът на гърлото е в първи стадий. Мартина ще започне лечение този месец. Проблемът с гърдата не е свързан с този в гърлото. Става въпрос за различно огнище, но също с добри прогнози за лечение“, се казва в съобщението.

Навратилова има 18 титли от Големия шлем, сред които и рекордните 9 от „Уимбълдън“. Заради диагнозата тя няма да пътува за Австралия, където трябваше да работи като телевизионен коментатор.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК