Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Australian Open за 14-и път в кариерата си, след като записа победа със 7:6 (14), 6:2, 6:2 над французина Адриан Манарино. Така 35-годишният Надал продължава атаката на своята 21-ва титла от Големия шлем, която ще бъде рекордна в историята на тениса.

Двамата изиграха епичен тайбрек в първия сет, в който испанецът спаси четири сетбола и в крайна сметка го спечели с 16:14. Такова нещо рядко се вижда в тениса, а камо ли в турнир от Големия шлем. Първата част продължи 81 минути и завърши с бурната радост на Матадора.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Манарино, който в третия кръг изигра маратонски мач от 4 часа и 39 минути срещу руснака Аслан Карацев, явно загуби сили след първия сет и това улесни задачата на Надал.

Французинът със затруднения се придвижваше на корта и беше пробит в първия и петия гейм на втория сет и при 2:5 поиска медицинска помощ. Той продължи да играе, но испанецът спечели подаването си, а с това и втората част.

Третият сет започна с общо три пробива, след които Рафаел Надал се оказа с аванс от 3:1. Веднага след това испанецът осъществи още един брейк в подаването на Манарино и така си отвори широко вратата към победата в мача.

Успехът на Матадора дойде след 2 часа и 43 минути на корта. На четвъртфиналите Рафаел Надал ще се изправи срещу победителя от срещата между Александър Зверев (Германия) и Денис Шаповалов (Канада).