Григор Димитров ще се прибере в България днес или утре сутринта, разбра БЛИЦ СПОРТ от достоверни източници. По план той е трябвало да пътува за родината си следващата седмица – във вторник. Най-добрият ни тенисист обаче е отложил няколко ангажимента, за да се върне спешно и по-рано заради неприятната вест в семейството му.

Както БЛИЦ първи писа, неговият любим дядо Господин почина малко след началото на Откритото първенство на Австралия, където Гришо достигна до четвъртфиналите. Едва след това той е бил уведомен от родителите си за тъжната новина. Именно заради нея този път нито баща му Димитър, нито майка му Мария не бяха в Мелбърн и не гледаха на живо изявите на сина си.

„Утре Григор първо ще даде пресконференция в София, а след това веднага ще пътува за Хасково. Ще отиде при родителите си и на гроба на дядо си в намиращото се наблизо до града село Стойково”, заявиха източници на БЛИЦ.

"Да, вярна е информацията ви. Дядото на Григор Димитров почина преди време, лека му пръст! Погребението мина. Точна дата не мога да ви кажа, защото в момента не съм в кметството и няма как да проверя", потвърди кметът на хасковското село Стойково Пеньо Пенев пред БЛИЦ СПОРТ.

"Майка  му и баща му скриха за смъртта от Григор Димитров, за да бъде концентриран към турнира в Австралия. Господин Димитров почина на 80 години. Григор има и баба – Тонка, която е жива и здрава", обясни още кметът на село Стойково.

След като остане няколко дни в Хасково, Гришо ще замине отново за София, за да се подготви за стартиращия на 4 февруари турнир в зала „Арена Армеец”.