Александър Донски постигна изключително престижна за България победа над легендарния Дъстин Браун. 37-годишният германски тенисист от ямайски произход добри световна слава, след като на "Уимбълдън" през 2015 г. успя да елиминира Рафаел Надал. 

Нашето момче Донски в тандем с Филип Бергеви от Швеция се наложиха в истински трилър с 6:4, 7:6(6) над Браун и партньорът му Александър Ерлер, който е 87-ми в света. 

Мачът беше от 1/8-финалите на турнира на двойки в Меербуш (Германия) - град, който е на 5 километра от Дюселдорф.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Освен, че екзекутира Надал от "Уимбълдън" през 2015 г., германецът с растите Дъстин Браун успя да победи Матадора и на турнира в Хале през 2014 г. Той е много опитен, вече на 37 години.

Браун не можеше да повярва на безмилостните отигравания на Донски и Бергеви и често си изпускаше нервите, крещейки към съдията. Опитният тенисист преследваше победата с всички сили, но противниците му не му позволиха да разгърне играта си. 

Донски и Бергеви започнаха срещата убедително, като в много моменти от мача успеваемостта на първите им сервиси беше на 100 процента. Срещата вървеше гейм за гейм до първия пробив на Алекс и Филип, след което мачът се изравни, но първия сет завърши с пробив на родния талант, довел до 6:4.

Вторият сет стартира още по-убедително и Донски и Бергеви се откъснаха с 4:2. Опонентите им обаче използваха кратки мигове на невнимание и изравниха частта. Стигна се до тайбрек, в който Донски и Бергеви отразиха два сетбола и финишираха с 4 поредни точки от 4:6 до 8:6. Донски сложи точка на зрелищната битка с фамозно отиграване. 

Успехът ще придвижи Донски до топ 300 в световната ранглиста на АТП на двойки. 
 
"Това е най-голямата ми победа в моята кариера до този момент. Ще продължа да се усъвършенствам и да тренирам с всички сили и отдаденост. Благодаря много на моя агент Ивайло Крачунов, който е през цялото време с мен и много ми помага", сподели Алекс след големия успех пред БЛИЦ.