Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира днес участието си на "Уимбълдън" с мач срещу 19-годишния китаец Джунченг Шанг. Доста българи са заели места на трибуните на корт №12, подкрепяйки нашето момче и очаквайки победа.

Един от тях е Стоян Ганчев, който и вчера беше в комплекса "Ол Инглънд Клъб", наслаждавайки се на тенис от най-високо ниво. Той разказа пред БЛИЦ за емоциите и премеждията на най-стария и престижен турнир по тенис в света. 

Оказва се, че никак не е лесно да бъдеш на трибуните и да подкрепяш на живо някой от любимците си. 

"Атмосферата на легендарния комплекс е страхотна. Отвсякъде лъха на тенис, на аристократизъм... Целият вчерашен ден прекарах в "Ол Инглънд Клъб", като кулминацията беше зрелищната победа на Яник Синер над Матео Беретини, в който имаше тайбрек в три от четирите сета. Беше голямо зрелище, Централният корт беше препълнен. Силно се надявам и Григор Димитров да има честта да играе на него, дай Боже на финала и да го спечели", коментира Стоян Ганчев пред БЛИЦ.

"Много е трудно да се сдобиеш с билет. Вчера бях от ранни зори пред комплекса, където се бяха извили дълги опашки от чакащи да достигнат до касите. Имаше хора на палатки, които нощуват по поляните на хълма Хенман и чакат още от предишния ден. Моят номер на чакащ за билет беше 6033.

След малко повече от 5 часа най-после стигнах до касата и успях да си взема билет. Цената е 30 паунда, като той ти осигурява достъп до всички кортове в комплекса без Централния и корт номер 1. Вечерта доплатих 15 паунда, за да вляза на Централния корт за мача на Синер и Беретини. Извадих късмет, защото в последния момент се освободиха места и се възползвах. Eмоцията е невероятно, дано Гришо ни радва с повече победи", разказа още Ганчев.

Мачът на Григор Димитров днес е на корт 12, което означава, че можеш да го гледаш срещу 30 паунда - цената за вход в "Ол Инглънд Клъб". В следващите дни цените на билетите обяснимо се покачват.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК

 Хълмът Хенман:

 

Яник Синер спечели зрелището срещу Матео Беретини

Публикувахте от Blitz Sport в Четвъртък, 4 юли 2024 г.