Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира „Куинс“. Хасковлията записа експресна победа с 6:3, 6:1 над американеца Раян Харисън, а срещата продължи 54 минути.

Първият сет беше решен от един пробив в полза на Гришо, който е поставен под номер 6 в схемата. Той постигна брейк в сервиса на Харисън, за да поведе с 3:1. Българинът имаше шанс да повтори пробива в осмия гейм, когато получи сетбол за 6:2, но американецът спаси ситуацията временно. Той обаче нямаше какво да стори в следващия гейм, когато Гришо спечели подаването си на нула.

Втората част продължи добре за Димитров, който постигна три пробива и улесни спечелването на мача. Българинът направи брейк в подаването на Харисън още в първия гейм на сета. Последва нов за 4:1. Третият беше за 6:1, когато Раян Харисън спаси един мачбол, но при втория нямаше шанс и оформи бързата си загуба от Гришо.

Съперник във втория кръг на Григор Димитров ще бъде победителят от мача между квалификанта Жулиен Бенето (Франция) и участващия с уайлд кард Джеймс Уорд (Великобритания).