Защитаващият титлата си в Мадрид Рафаел Надал се класира за 1/2-финалите на силния Мастърс с награден фонд 3,67 милиона евро. Рафа се справи с шестия в схемата Томаш Бердих (Чехия) с 6:4, 6:2 за 88 минути игра. Както е известно, Бердих елиминира Григор Димитров, победавайки го вчера след 3:6, 6:3, 6:2.

На световния №1 Рафаел Надал, който все още няма загубен сет в надпреварата, му бяха необходими три пробива, за да си осигури място сред най-добрите 4 в Мадрид. Краля на клея направи 3 аса и 24 уинъра. Бердих пък завърши двубоя с 16 непредизвикани грешки. За испанеца победата е под №64 в турнирите от сериите Мастърс и 17 поредна срещу Бердих. Това на свой ред означава и изравнен рекорд - досега в историята на АТР тура само веднъж се е случвало даден тенисист да е побеждавал противник 17 поредни пъти. Едноличната позиция в тази класация се държеше от Иван Лендъл, спечелил 17 от 17 срещи с американеца Тим Майот.

След като вчера Кристиано Роналдо изгледа на живо победата на Надал над Ярко Ниеминен (6:1, 6:4), днес на трибуните отново имаше звезди. Вниманието привлякоха футболистите от Реал (Мадрид) Гарет Бейл и Икер Касияс, както и съотборникът на Димитър Бербатов в Монако - колумбиецът Радамел Фалкао.

Задачата на Надал в полуфинала не изглежда толкова трудна. В спора за място на финала той ще се изправи срещу победителя в сблъсъка между Роберто Баутиста-Агут (Испания) и Сантиаго Хиралдо (Колумбия).