Хърватинът Марин Чилич разкри как точно е успял да пречупи Григор Димитров и да го елиминира в третия кръг на силния турнир във френската столица Париж.

„Много съм доволен от победата, тежък мач. Първият сет беше труден – много точки за пробив, имах много сетболи. В тайбрека не играх толкова добре, пропуснах някои топки“, заяви Марин Чилич минути след победата си над Грищо в надпреварата от Мастърс сериите 1000.

„Григор сервираше за сета при 5-4 точки в тайбрека, но аз направих обрат. Играх добре във втория сет, сервирах отлично.“

!!!Winbet - на един клик разстояние! (18+)!!!

Чилич се нуждае вече само от победа, за да бъде 100% сигурен за Лондон: „Увереността ми е голяма. Чувствам, че играя добре. Разбира се, трябва да използваш възможностите си, а аз днес не се възползвах от точките за пробив, които имах. Доволен съм обаче, че все пак създавам шансове срещу Григор, който сервира силно, така че това е плюс.“

„Надявам се да продължа да играя така и да надграждам играта си“, завърши Чилич, който в следващия кръг се изправя срещу Новак Джокович.