Гуйдо Пея остана доволен от представянето си в първия си мач в Лос Кабос. Аржентинецът надигра Григор Димитров с 6-4 6-2 и се класира на осминафиналите в турнира от сериите ATP 250. Световният №24 отчете, че опонентът му е имал мач повече, който му е помогнал да се приспособи към надпреварата, но и самият той е успял да влезе в ритъм.

„Чувствах се добре днес. Първият мач никога не е лесен, още повече, че съперникът ми вече бе изиграл един двубой, за да се приспособи“, каза Пея след победата.

В първи кръг в мексиканския град Димитров записа първа победа от два месеца насам, като се справи със Стийв Джонсън в трисетова битка. Топ тенисистът ни обаче допусна 7 двойни грешки във втория си мач и спечели едва 36% от точките на втори сервис при 71% за аржентинеца, което се оказа ключово за изхода от срещата.

„Мисля, че мога да играя добре и че влязох в темпото на турнира много бързо. От това се нуждаех“, смята Пея. „Мисля, че съм на правилния път и знам, че ако искам да постигам повече резултати, трябва да продължавам да тренирам, да опитвам и да печеля мачове като този. В добро настроение съм, а в тениса това е много важно“.

Григор не успя да преодолее четвъртфиналиста от Уимбълдън и вече изостава с 1-2 в общия баланс срещу него. Аржентинецът продължава срещу Уо Куон Соон, който елиминира Хуан Игнасио Лондеро с 6-4 3-6 6-3.

За Димитров пък предстои да се насочи към Мастърса в Монреал, където ще запише следващото си участие.