ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Световният №3 Даниил Медведев се класира за четвъртфиналите на Australian Open, след като записа успех с 6:3, 7:6 (4), 5:7, 6:1 над Нуно Боржеш за 3:11 часа. Португалецът беше една от сензациите в мъжката схема на турнира, след като първо отстрани Алехандро Давидович Фокина, а в събота обърна и Григор Димитров в четири сета.

Пробив в шестия гейм се оказа решаващ за изхода на първия сет. В средата на втората част Медведев и Боржеш размениха по един брейк и се стигна до тайбрек, в който и двамата допуснаха грешки при собствен сервис, но руснакът излезе победител.

Даниил Медведев вървеше към успех в три сета. Той поведе с 5:2 и сервираше за победата при 5:3, но допусна 69-ия в световната ранглиста португалец да спечели четири поредни гейма и да вземе частта със 7:5.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

В четвъртия сет Медведев не остави съмнения в превъзходството си на корта и след два пробива взе частта със 6:1.

На четвъртфиналите руснакът ще играе срещу полския тенисист Хуберт Хуркач, който записа успех със 7:6 (6), 7:6 (3), 6:4 над Артур Казо. 122-рият в света французин също беше една от изненадите на Australian Open, след като последователно отстрани трима играчи от Топ 35 – Ласло Джере (33-ти), Холгер Руне (8-ми) и Талон Грийкспоор (31-ви).

За Хуркач това е първо участие на четвъртфинал в Мелбърн. До момента той има пет мача срещу Даниил Медведев и има предимство в баланса с 3:2 победи. За последно двамата играха на финала в Хале през 2022 г., когато полякът спечели в два сета. Двата успеха на руснака срещу Хуберт Хуркач са от 2021 г.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК