ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Украинката Елина Свитолина напусна Australian Open обляна в сълзи, след като не успя да завърши мача си срещу Линда Носкова (Чехия). 29-годишната Свитолина, която във втория кръг елиминира Виктория Томова, се отказа от участие в осминафиналния мач, когато изоставаше с 0:3 в първия сет.

19-годишната Носкова проби още в първия гейм на мача, а после спечели подаването си и поведе с 2:0. След това украинката поиска медицински таймаут заради проблем в гърба. При подновяването на играта съпругата на Гаел Монфис отново допусна брейк в сервис-гейма си и обляна в сълзи прекрати участието си в мача. Това е първият случай в кариерата ѝ, в който напуска турнир от Големия шлем заради контузия.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Травмата на украинската тенисистка класира Носкова на четвъртфиналите. Така тя стана петата чешка тийнейджърка, която достига до тази фаза на Australian Open след Хелена Сукова, Никол Вайдишова, Луцие Шафаржова и Мартина Навратилова.

Следващата съперничка на Линда Носкова в Мелбърн също ще бъде от Украйна. Квалификантката Даяна Ястремска за първи път в кариерата си се класира за четвъртфинал от Големия шлем, след като елиминира двукратната шампионка Виктория Азаренка (Беларус) след 7:6 (6), 6:4.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК