Българската тенисистка Елица Костова се класира за четвъртфиналите на турнира в Бат (Англия), с награден фонд 25 хиляди долара. В среща от втория кръг националката за “Фед Къп” победи Катарзина Питек (Пол) с 6:1, 6:7, 6:2. На старта Костова би по-лесно Сара Гронерт (Гер) с 6:4, 6:1.

Втората ни ракета засега взема от турнира 14 точки, които може да й позволят да дебютира в топ 200 на света. Следващата й съперничка е британката Мелани Саут. Тя е на 24 години и в момента заема 257-ата позиция, като е била с около 100 места по-напред в ранглистата.

На по-слаб турнир, с награден фонд 10 хиляди долара, Мартина Гледачева също ще играе четвъртфинал. Тя победи друга българка – Хюлия Велиева с 6:1, 6:0 в първия кръг, а във втория се справи със Стаматия Фафалиу (Гър) със същият резултат. Следващата й съперничка е Даниеле Хармесен (Хол), като двете не са се срещали досега.

Във втория кръг на надпреварата отпадна Изабела Шиникова. 19-годишната ни състезателка претърпя поражение с 6:3, 2:6, 1:6 от Ясмина Кайтазович (БиХ). При двойките Шиникова и Гледачева са на финал след три победи.