Елица Костова продължава с победния си ход на турнира с награден фонд 25 000 щатски долара в Бендиго (Австралия) и вече достигна до полуфиналите. Българката се наложи с 6:7 (4), 6:4, 6:3 над поставената под №6 гъркиня Ейрини Гьоргату. В спора за място на финала 20-годишната българка ще срещне новозеландката Саша Джоунс, намираща се на 308-о място в ранглистата, предава сайтът TennisKafe.com.

Благодарение на класирането си за полуфиналите Елица си осигури 24 точки, които ще й позволят да се изкачи до около №225 в световната ранглиста. Това класиране и дава шансове да попадне в квалификациите на "Аустрелиън Оупън" и да направи дебют на турнири от Големия Шлем.

Все още не се знае колко тенисистки са заявили участие, но в последните няколко години класиране сред първите 220 на света бе достатъчно, за да може да се участва в квалификациите в Мелбърн.
При евентуална победа над Саша Джоунс и достигане до финал Елица Костова ще се изкачи до около №218-222 в света. При титла 20-годишната българка на 100% си осигурява участие на "Аустрелиън Оупън" и класиране около №210 в ранглистата./БЛИЦ