Сара Ерани е първата финалистка на "Ролан Гарос" при жените. В 1/2-финален мач от турнира италианката се наложи със 7:5, 1:6, 6:3 над Саманта Стосър. Първи успех за нея срещу австралийката в двубоите помежду им досега. Любопитното е, че Сара Ерани ще спорти за титлата и при двойките, където заедно с Роберта Винчи ще се изправят срещу Мария Кириленко и Надя Петрова от Русия.

Особено драматичен беше третият сет, след като Стосър буквално премаза съперничката си във втория след 6:1. Ерани поведе с 3:0, но австралийката не се предаде и изравни. Италианката обаче запази концентрация и проби, за да стигне до 5:3. След това сервира и затвори гейма на нула, както и мача при 6:3 в последната част.

"Още не мога да го осъзная, това е невероятно. В третия сет беше много трудно. Спечелих последните два гйема срещу вятъра. Благодаря на всички за всичко, на моя отбор. Подкрепят ме. Надявам се и аз да спечеля тук, след като Франческа Скиавоне го направи преди две години. Винаги съм смятала, че тя е страхотна тенисистка", коментира Ерани след края на мача.

За трета поредна година италианка ще спори за титлата. През 2010 тя беше вдигната Франческа Скиавоне, която загуби от На Ли през 2011-а в последната среща от турнира.

Съперничка на Ерани в събота ще бъде победителката от двубоя Мария Шарапова - Петра Квитова.