Италианските медии бързо разкриха самоличността на човека, който неволно удари Новак Джокович по главата със своята алуминиева бутилка, изплъзнала се от раницата му, след победата на Джокера над Корентен Муте на турнира в Рим.

Оказа се, че това е 37-годишният футболист Марио Фери, който играе за аматьорския Кастел Сангро. През кариерата си до момента е носил екипите на редица нискоразредни отбори в Италия, Йордания, Сейшелите и Индия, както и за Тре Фиори (Сан Марино).

„За съжаление беше инцидент, но все пак се извинявам на Новак Джокович за бутилката с вода, която го удари по главата. Бях там, за да поискам снимка и шишето се изплъзна. Вече се извиних по време на събитието, правя го и тук“, написа италианецът в „Инстаграм“

Марио Фери е познат на футболните фенове от дълги години, но не заради уменията си при боравене с топката. Вече 15 години той нахлува на терените на големи мачове, за да подкрепи различни социални каузи.

На 28 ноември 2022 г. той изненадващо излезе на терена при победата на Португалия с 2:0 над Уругвай на световното първенство в Катар. Тогава беше облечен с фланелка, която призоваваше: „Свобода за Украйна“ и „Респект за жените в Иран“. Освен това носеше знамето с цветовете на дъгата, което е символ на сексуалните малцинства.

През 2009 г. - на 14 ноември, Марио Фери нахлува на терена на „Стадио Адриатико“ в Пескара по време на контролата между Италия и Нидерландия (0:0). Тогава искането му не е политическо, а е насочено към селекционера на „адзурите“ Марчело Липи с молба да включи Антонио Касано в състава за Мондиал 2010.

Следващата му известна проява е на финала на Световното клубно първенство през 2010 г. между Интер и Мазембе, когато „нерадзурите“ бият тима от ДР Конго с 3:0. Тогава той призова за освобождаването от затвора на иранския дисидент Сакинех Мохамади Ащиани.

На 1 юли 2014 г. Фери нахлува на терена по време на осминафинала Белгия – САЩ (2:1 след продължения) на световното първенство в Бразилия. Тогава политическото му послание беше към местните власти, които помоли да спасят от бедността децата, живеещи в кварталите, известни като фавели.