Световният номер 1 в тениса Рафаел Надал ще отсъства от корта за около 3 седмици. Това стана ясно, след като испанецът се подложи на ядрено-магнитен резонанс, според който той е с мускулно разкъсване в дясното бедро.

Както е известно, Матадора приключи участието си на Аустрелиън Оупън на 1/4-финал, тъй като се контузи по време на мача си с Марин Чилич и беше принуден да се откаже.

"Някой, който управлява тура, трябва да се замисли малко за това, което се случва. Прекалено много хора се контузват. Не знам дали те не трябва малко да се замислят за здравето на играчите. В момента играем, но има живот и след тениса. Не знам дали ако продължаваме да играем на тези толкова, толкова твърди настилки, какво ще се случи в бъдеще", каза Надал по повод травмата.

Испанецът ще се завърне в Испания, където ще се подложи на физиотерапия. В програмата му засега няма промяна, което означава, че той ще се завърне на корта на турнира в Акапулко, който започва на 26 февруари. След това му предстои участие в Индиън Уелс и Маями.