Очакваният голям мач от „Adria Tour“ между Григор Димитров и Новак Джокович в Задар, който трябваше да се играе днес, няма да се състои. Причината за това е, че Гришо е напуснал хърватския град.

Още вчера Димитров отказа да играе срещу Педжа Кръстин и мястото му беше заето от Нино Сердарушич, който днес ще излезе на корта и срещу Джокович. Беше обявено, че българският тенисист (№19 в световната ранглиста) е получил симптоми на разболяване и висока температура.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Сега обаче Григор Димитров съобщи, че всичко се дължи на преумора от тренировките и проведените мачове в голяма жега. Затова е решил да не подлага тялото си на риск и да напусне участието си на благотворителния турнир в Задар.

„Благодаря на всички, които им изпратиха съобщения за подкрепа. Ще се възстановя бързо. Всичко е следствие на тежките атмосферни условия и силното слънце в последните дни. За това реших, че е по-честно за всички да пропусна последния ден от турнира и да дам шанс на един млад тенисист, за когото това ще бъде един голям спомен“, обясни Димитров.