Диа Евтимова спечели титлата на двойки на международния турнир по тенис за жени на твърди кортове в Созопол с награден фонд 15 хиляди долара. Евтимова и белгийката с български корени Михаела Боев, поставени под номер 1, спасиха два мачбола и победиха драматично на финала четвъртите в схемата Юлия Стаматова (България) и Леа Толей (Франция) с 6:2, 4:6, 16-14. 

Евтимова и Боев взеха лесно първия сет, а във втората част реализираха пробив за 4:3, но допуснаха обрат. Така се стигна до шампионския тайбрек, Стаматова и Толей имаха два шанса да затворят мача при 11:10 и 12:11, но не успяха и в крайна сметка съперничките им триумфираха с 16:14 точки.

Така 30-годишната Евтимова заслужи 13-а титли на двойки в турнирите на ITF. Четири от тях са през този сезон, а това е втората в тандем Боев след успеха им във Варна преди две седмици. 

Шампионките заработиха по 12 точки за световната ранглиста при дуетите и ще си разделят 955 долара от наградния фонд. За Стаматова и Толей, които утре ще излязат една срещу друга в полуфиналите на сингъл, останаха по 7 точки и общо 515 долара.