Топпоставеният Карлос Алкарас започна с победа участието си на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Индиън Уелс. 19-годишният испанец се наложи с 6:3, 6:3 над Танаси Кокинакис от Австралия след 78 минути на корта.

Световният №2 реализира два пробива в мача, но и двата бяха в самото начало на сетовете, което му позволи да бъде във водеща позиция практически през цялото време. Следващият съперник на Алкарас ще бъде нидерландецът Талон Грийкспор, който спечели след два тайбрека срещу аржентинеца Гидо Пея.

Шампионът от миналата година Тейлър Фриц стартира с победа защитата на титлата си. В изцяло американски сблъсък той се наложи с 4:6, 6:4, 6:3 над Бен Шелтън за час и 53 минути игра.

Поставеният под №4 Фриц бе надиграван от 20-годишния си съперник в дълги периоди от първата половина на мача, но успя да използва опита си в ключовите моменти, за да обърне неговото развитие. Фриц стигна до първия си пробив в срещата в десетия гейм на втория сет, който му осигури изравняването на сетовете.

В решителната трета част шампионът стигна до още един брейк за 4:2 гейма, който му донесе и място в третия кръг на турнира. Там той ще срещне аржентинеца Себастиан Баес, победил с 6:3, 6:1 австралиеца Ринки Хиджиката.

Двусетова победа постигна и №7 в схемата Холгер Руне. Датчанинът се наложи със 7:5, 6:3 над американеца Макензи МакДоналд и в следващия кръг ще играе с трикратния победител в турнирите от Големия шлем Стан Вавринка, надвил Миомир Кецманович от Сърбия със 7:6(8), 6:4.

Друг от ветераните в турнира - Анди Мъри, също се класира за третия кръг. Британецът победи с 6:4, 6:3 "щастливия губещ" от квалификациите Раду Албот от Молдова и за място на осминафиналите ще играе със сънародника си Джак Дрейпър, който пък се справи с друг британец - Дан Евънс, за точно два часа игра с 6:4, 6:2.

Феликс Оже-Алиасим, Хуберт Хуркач, Томи Пол и Яник Синер също продължават към следващата фаза, а от турнира отпаднаха поставените под №16 Алекс де Минор и №18 Борна Чорич. Унгарецът Мартон Фучович и словакът Алекс Молчан, които отстраниха Де Минор и Чорич съответно, ще играят един с друг в следващия етап.