Най-добрият български тенисист Григор Димитров, който само преди няколко дни игра финал на турнира в Бризбейн (Австралия) и загуби от световния номер 3 Анди Мъри, катастрофира на старта на надпреварата в Сидни от веригата на ATP с награден фонд 436 630 долара.

Българинът бе считан от букмейкърите за фаворит за титлата в Сидни, но отпадна още в първия кръг след загуба с 3:6, 1:6 от италианеца Фабио Фонини, който е 45-и в световната ранглиста.

Григор Димитров не показа нито за миг тениса, с който достигна до първия си финал от АТП надпревара в кариерата преди броени дни и се държа достойно срещу Мъри. 21-годишният българин трудно се движеше на корта и губеше всяко по-дълго разиграване, а сервисът му не бе на ниво. Той допусна пробив в петия гейм на първия сет, който впоследствие загуби с 3:6.

Във втората част Димитров капитулира и взе само един гейм и при това, след като изоставаше с 0:5. Това обаче не бе достатъчно и българинът загуби сета с 1:6 и отпадна от турнира. В спора за място на четвъртфиналите Фонини ще срещне поставения под №8 в основната схема Марсел Гранойерс.