Българската федерация по тенис разпространи декларация, в която от централата се възмущават от нападките на Радослав Каратанчев и неговата дъщеря Сесил Каратанчева, отправени в предаването “Здравей, България” на Нова ТВ.
 
Агенция БЛИЦ ви предлага пълният текст на декларацията без радакторска намеса
 
Декларация на Управителния съвет на Българската федерация по тенис
 
Българската федерация по тенис е изумена от нелепите твърдения на председателя на Борда на директорите на дружество “Академика 2000” ЕАД Радослав Каратанчев и на състезателката на казахстанския национален отбор по тенис Сесил Каратанчева в предаването “Здравей, България” на Нова телевизия.
 
Смятаме за недопустимо служител, заемащ отговорен пост в държавната администрация, да разпространява публично и без последствия лъжи и измислици.
 
Човекът, предизвикал всички големи скандали в българския тенис в последните пет години и лишил българския тенис от една надеждна тенисистка, няма право да дава оценки на работата на БФТ.
 
Оценката е дадена от успехите на българските тенисисти в последните години, от Общото събрание на федерацията, от безусловната подкрепа на водещите клубове и тенисисти като Цветана Пиронкова, Григор Димитров, Димитър Кузманов, Виктория Томова и т.н., от отношението към федерацията на международните структури, от конструктивните връзки с държавните институции, включително с Министерството на физическото възпитание и спорта.
 
Членовете на Управителния съвет на БФТ призовават министър Свилен Нейков да освободи от заемания пост г-н Каратанчев, за да спре да уронва авторитета на българския спорт и да пречи на работата на държавните институции.