БФ Тенис стана член на Американската търговска камара в България, което Бордът на директорите на организацията потвърди с официално писмо.

„За БФ Тенис е голяма чест и отговорност да станем първата спортна централа, която влиза в този елитен бизнес клуб. Това е изключителна възможност и ресурс за потенциални партньорства, чрез които да бъде популяризирана дейността ни и да бъдат подкрепени нашите инициативи и програми.

Надяваме се, че контактите с членовете на камарата ще осигурят нов хоризонт и възможности за развитие на тенисa у нас, както и че ние като федерация ще допринесем за развитието на дейността на камарата“, сподели Катерина Генова, генерален секретар на БФТенис.

Американската търговска камара в България е основана през 1994 г. като доброволна независима организация, обединяваща американски, български и международни компании с представителства в страната. Сред основните цели на камарата са изграждането на силни икономически отношения между България и САЩ в рамките на трансатлантическото партньорство и прозрачна инвестиционна и бизнес среда.

Това е третото икономическо сдружение, на което БФ Тенис става член през последната година, след Българо-скандинавската търговска камара и Германо-българската търговска камара.